Rohda Raalte neemt een punt mee uit Malden

Tegen nummer drie in de Hoofdklasse C Juliana’31 uit Malden wist Rohda Raalte vandaag met 1-1 gelijk te spelen. De ploeg van trainer Martin Drent kwam nog wel achter, maar wist via verdediger Coen Zwollo de stand halverwege de tweede helft gelijk te trekken (1-1). 

Twee sub-toppers troffen elkaar in het Gelderse Malden op deze paas-maandag. Rohda Raalte, dat vijfde staat, heeft een eerste periodetitel op zak en kan zich richten op de nacompetitie. Tegenstander Juliana’31 kon bij een overwinning nog aanklampen bij de nummers één (Sneek WZ) en twee (MSC). Door het 1-1 gelijkspel lijken ook in Malden de titelkansen verloren.

Het duel kende een weinig verheffende openingsfase. Na een kwartier spelen wist Vincent van Beek voor het eerst te vuren op het doel van de, Jens Veldwachter vervangende, Rohda-doelman Tepperik. Van Beek schoot echter net naast. Daarna kropen beide ploegen meer uit hun schulp en kwamen er kansen over en weer. Ubbergen en Hettinga doken op voor Juliana’31-doelman Wijers, maar wisten niet te scoren. Vlak voor rust moet Tepperik nog een keer handelend optreden, waardoor het 0-0 bleef.

Na rust opende Khalid El Haddouti, binnen tien minuten, de score (1-0) namens de thuisploeg. Topscoorder Sahbaz was halverwege de tweede helft al dichtbij een gelijkmaker. Alsof het een waarschuwing was, wist verdediger Zwollo niet veel later wel de 1-1 te maken. Rohda Raalte had nog kunnen winnen uit kansen voor Kamperman Leferink en Boeloerditi, maar krijg de winnende treffer niet op het bord. De rood-gelen eindigden het duel zelfs met tien spelers na tweemaal een gele kaart voor Orveo Ubbergen.

Door het gelijkspel heeft de ploeg van trainer Drent 34 punten uit 21 duels. Komende zondag speelt men in Meppel tegen Alcides.

Foto’s: Jeroen Vulink