Rohda Raalte heeft ten koste van SVZW uit Wierden de laatste 16 bereikt van de districtsbeker Oost. In een voor Rohda Raalte moeizame wedstrijd werd SVZW met 2-1 verslagen.

In de eerste 10 minuten van de eerste helft had SVZW al met 0-3 voor kunnen staan na knullig verdedigen van Rohda Raalte. Daarna waren er toch ook wel enkele kansen voor Rohda Raalte. Men begon langzaamaan in de wedstrijd te groeien.

In de 54ste minuut maakte Roy Supèr er 1-0 van door een voorzet van Emir Balavac prima in te tikken. Tien minuten later was het al weer 1-1 door een doelpunt van Jordy Kamphuis van SVZW.

In het verdere verloop van de wedstrijd, waar Maurice Tepperik en Jordi Lemmens geblesseerd uitvielen, werd Rohda Raalte met de rug tegen het eigen strafschopgebied aangedrukt. Toch was het Jasper Broekhuis die na slecht verdedigend werk van de SVZW-defensie in de 86ste minuut de 2-1 maakte.

In de volgende ronde speelt Rohda Raalte tegen de winnaar van het duel Barbaros – Lemelerveld, die op dinsdag 5 maart wordt gespeeld. Wanneer de wedstrijd in de volgende ronde gespeeld gaat worden is nog niet bekend.

Aanstaande zondag reist Rohda Raalte af naar de nummer twee uit de Hoofdklasse C, Juliana ’31 uit Malden. Aanvang van deze wedstrijd is 14:00 uur.

bron: Rohda Raalte