Rohda Raalte en Longa’30 delen de punten (2-2)

Rohda Raalte slaagde er vanmiddag niet in de drie punten in huis te houden. De ploeg van trainer Kick Maatman was er veel aan gelegen om voor de winterstop afstand te kunnen nemen van directe concurrent Longa’30. Toch bleek de ploeg uit Lichtenvoorde een taaie ploeg, die na een 2-1 voorsprong voor Rohda vijf minuten voor tijd nog de gelijkmaker wist te produceren.

Op het eigen sportpark Tijenraan kwam Longa’30 na een halfuur spelen op voorsprong. Freek Heinsbroek zorgde voor de voorsprong van de bezoekers bij rust (0-1). Na rust toonde de ploeg van Kick Maatman aan, alles op alles te zetten voor een overwinning. Rohda-verdediger Jordy Lemmens (foto) maakte na ruim een uur spelen de 1-1 door een prima kopgoal. Tien minuten werd het thuispubliek helemaal verwend door de 2-1 van Boy Boeloerditi. De aanvaller ’tikte’ de Raaltenaren hierdoor naar de mogelijke drie punten.

Willem Wallerbos verstoorde voor Rohda Raalte echter het feestje in de 85e minuut en vlak voor de winterstop. Namens Longa’30 tekende hij voor de gelijkmaker (2-2).

Door het gelijkspel staat Rohda op de elfde plaats in de Hoofdklasse C met veertien punten uit dertien duels. Rohda Raalte hervat de competitie op zondag 19 januari thuis tegen NEC.