Rohda Raalte laat DUNO in beker opnieuw ontsnappen

Het was niet eens zolang geleden dat Rohda Raalte en DUNO uit Doorwerth elkaar in Raalte troffen. Enkele maanden geleden speelden de Raaltenaren de districts-bekerfinale ook tegen de Gelderlanders. Destijds verloren de Rood-Gelen met 0-2, maar was er op basis van de halve finaleplek al sprake van een ticket voor het ‘grote’ KNVB-bekertoernooi. Loting koppelde Rohda Raalte daarin aan DUNO.

En zo gebeurde het dat Rohda Raalte na een korte voorbereiding opnieuw tegenover DUNO stond. Met nieuwelingen doelman Van Oldeniel (Schalkhaar), Dikkers (De Zweef), Sahbaz (SVZW), Pazie (eigen jeugd) in de basis en Kamperman Leferink (SVZW) op de bank speelde de ploeg van Frank Tempelman een prima wedstrijd. Echter wist DUNO er opnieuw met de overwinning vandoor te gaan. Hetzij deze keer minder overtuigend dan de vorige editie.

Na een treffer uit een corner van Jochem Jansen (0-1) kwam Rohda Raalte via Dikkers nog voor rust op 1-1. Na de thee maakte de 18-jarige invaller Sam van Essen een schitterende treffer waardoor DUNO op 1-2 kwam en dit niet meer weggaf.

Door de uitschakeling is het KNVB-bekertoernooi helaas al ten einde voor Rohda Raalte. De ploeg speelt komende weken enkele oefenduels en start op vrijdag 30 augustus de bekerpoule (district Oost) met een uitduel tegen Achilles’12.

 

Overige uitslagen KNVB-beker (1e ronde):