4 januari 2014 Lees Meer →

Rohda Raalte kijkt op nieuwjaarsreceptie vooruit

Vrijdagavond 3 januari was de nieuwjaarsreceptie van Rohda Raalte. Voorafgaand aan de receptie werd het duel ‘Rohda 1 tegen Oud-Rohda 1’ gespeeld. Hoewel de ruststand 2-2 was, ging de winst (4-2) naar het ‘huidige’ Rohda 1.

“Sportief terugkijkend, wordt momenteel de 11e plaats bezet in de hoofdklasse C nadat het vorig seizoen op de 3e plaats werd afgesloten. Het huidige spelbeeld geeft recht op een hogere positionering, maar de benodigde doelpunten hiervoor blijven vooralsnog uit. Ook werd vorig seizoen de halve finale van de KNVB districtsbeker behaald wat uiteindelijk recht gaf op deelname aan het “grote”KNVB bekertoernooi. Helaas werd de eerste ronde verloren van Harkemase boys”, zo sprak voorzitter Paul Ruiter de kleine 200 mensen toe.

Stil gestaan werd bij het recentelijk overlijden van twee Rohda leden. Waarbij de laatste op kerstavond de vereniging ontvallen is bij een noodlottig ongeval.

“Voor het komend seizoen staan een aantal veranderingen op stapel. Zo wordt er momenteel door de Jeugdcommissie onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van het G-voetbal op sportpark Tijenraan. De vitale sportvereniging, wat een hot item is in de amateur voetbalwereld, wordt ook aan haalbaarheid getoetst. Hiervoor zijn gesprekken gaande met maatschappelijke partners die van belang zijn voor het mogelijk maken van dit fenomeen.” Ook zal er medio 2014 een nieuwe clubwebsite gepresenteerd gaan worden. Ron Vloedgraven (voorzitter communicatie) en Dick Vloedgraven (webmaster) gaven hierover uitleg en een “feel en look” impressie.

Vervolgens werd er traditioneel een lid van verdienste aangewezen. Dit seizoen gaat de eer maar liefst naar 2 trouwe vrijwilligers. Jan Bloo en Theo Hagen zijn samen goed geweest voor respectievelijk 21 jaar en 18 jaar leider/ trainerschap bij de jeugdelftallen. 17 jaren van trouwe dienst vormen zij een onafscheidelijk duo. Hieronder zelfs 13 jaar samen bij de talenten van D3.

Tot slot kon de voorzitter melding maken van het feit dat de Rabobank ook voor de komende twee jaar samenwerking en verbondenheid aan Rohda Raalte heeft toegezegd. Rabobank Salland is al geruime tijd de huisbankier van de club. Tevens zijn zij hoofdsponsor van het Rabobank Gé Nijboertoernooi.

 

Foto’s: Annet van Raalten

SportSport