Wie als club in de maand mei nog over de bekercompetitie kan nadenken heeft het prima gedaan in dit ’toetje’ bovenop de competitie. Op Rohda Raalte is dit van toepassing, alleen had de ploeg van trainer Kick Maatman liever over promotie of een kampioenschap nagedacht, dit liep echter de laatste weken anders.

Even leek Rohda Raalte die seizoen alles voor het grijpen te hebben. In de winterstop was men trots koploper en kon men stilaan plannen gaan smeden voor behoud van een plek in de Topklasse. Enkele maanden later, lijkt Rohda Raalte in cruciale wedstrijden het geluk niet aan zijn zijde te hebben. Waar de eerste seizoenshelft alle kwartjes de goede kant opvielen, vallen ze nu naar de andere zijde.

Afgelopen zondag kon Rohda bij winst uit in Gendt tegen De Bataven nog aanspraak maken op de twee periodetitel en de druk op koplopers MSC en Be Quick 1887 hoog houden. Het liep echter anders dan de Raaltenaren hadden gewild in Gendt, de rood-gelen verloren afgetekend met 4-1. Hierdoor is een tweede periodetitel uit het zicht en kan men een kampioenschap ook vergeten. Het seizoen lijkt daarmee in competitieverband uit te gaan als een nachtkaars.

Echter heeft Rohda Raalte aanstaande woensdag (1 mei) nog wel een mooie bekerwedstrijd voor de boeg. Thuis tegen Topklasser De Treffers speelt men de halve finale KNVB-beker district Oost. De nummer vijf in de Topklasse Zondag schakelde in eerdere rondes onder andere Heino (2-4) en FC Lienden (4-0) uit.

Door het behalen van de halve finale is Rohda Raalte sowieso volgend seizoen ook geplaatst voor de ‘grote’ KNVB-beker, dat extraatje kan de Raaltenaren niet meer ontgaan. Toch zal men het seizoen weer glans willen geven door de finale te bereiken van de districtsbeker.

 

Halve finale District-beker Oost:

Woensdag 1 mei:

Rohda Raalte-De Treffers (20.00u)
DVS’33-HSC’21 (20.00u)