Heino slaat zichzelf voor het hoofd; Rohda dodelijk in 3 minuten

Voor de achtste keer stonden Rohda Raalte en Heino vanavond tegenover elkaar. Heino won de voorgaande zeven edities nog niet, maar was zelden zo dichtbij de historische overwinning als vanavond. Vorig jaar waren de Heinoërs in Raalte slachtoffer van een niet-geziene handsbal (2-1). Deze editie was Rohda Raalte in drie minuten dodelijk, waardoor Heino opnieuw met een zware kater achter bleef (2-1).

Cruciaal deze wedstrijd was de periode tussen een uur spelen en de 75e minuut. In die periode wist Rohda Raalte met alle goede bedoelingen zeer weinig te creëren. In die bewuste periode in de tweede helft had Heino veel mogelijkheden, geen 100% kansen, maar grote mogelijkheden om de score op 0-2 te zetten. Dit gebeurde echter niet, waardoor de stand op een kleine marge bleef (0-1).

In de eerste helft had immers Heino-aanvaller Robin Gerritsen zijn ploeg op 0-1 gezet. Hij werd na 18 minuten bediend door een snelle vrije trap van Wierenga (ex-Rohda Raalte en uitstekend spelend) en een voorzet van Heino-captain Schokker.

Bij een 0-1 stand was er daardoor voor Heino na 75 minuten geen man over boord, maar gezien daarna nog drie ‘dodelijke’ minuten van Rohda Raalte kwamen, was het wel iets om achteraf ’tegen het hoofd te slaan’.

Kevin Peppels brak uiteindelijk de ban voor Rohda Raalte. De buitenspeler, die afgelopen zomer samen met Jesse Pultrum overkwam van Enter Vooruit, schoot na 2 minuten spelen nog rakelings langs het Heino-doel. In de 80e minuut deed hij het beter en kwam met een makkelijk kapbeweging alleen op Heino-doelman Reimink af. Hij wist mooi af te ronden hoog in de lange hoek (1-1). Daarna zette Rohda Raalte andermaal kracht bij. Lars van Schooten, terug na een periode van blessures, bediende invaller Niels Klink, die op zijn beurt prima raak schoof (2-1).

In de minuten die volgden zette Heino nog wel aan, maar werden de kansen niet meer zo groot als eerder in het duel.

1E: Rohda Raalte-Heino 2-1 (0-1)
18′ 0-1 Gerritsen
80′ 1-1 Peppels
82′ 2-1 Klink

Kaarten: Van Hoogstraten, Rohda Raalte (geel) en Van Der Burg, Heino (geel)

Opstelling Rohda Raalte: Van Oldeniel; Kamperman Leferink, Van Heun, Basut (’66 Van Schooten), Wuarbanaran (’61 Schrijver); Woudstra, Strijland, Pultrum (’46 Klink); Lugtenberg, Van Hoogstraten, Peppels

Opstelling Heino: Reimink; Bos, Rosendal, Leferink, Roddenhof; Wierenga, Van Der Burg, Heetkamp (81′ Pot); Schokker, Gerritsen (’66 Kruiper), Deckers (’66 Fakkert)