Rohda Raalte gecontroleerd langs Quick’20

In de Hoofdklasse C speelde Rohda Raalte op zaterdagavond thuis tegen het Oldenzaalse Quick’20. De ploeg van trainer Martin Drent, die zich richt op de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse, won met 1-0 door een doelpunt van Lars Kamperman Leferink.

In Raalte hadden meer dan het gemiddeld aantal toeschouwers de weg naar Sportpark Tijenraan gevonden. Zij kregen op een zeer matig (hard en hobbelig) veld een eerste helft voorgeschoteld die niet erg verheffend was gezien het aantal kansen. Quick’20-aanvoerder Tim Engbers moest na ruim een halfuur de strijd staken vanwege liesklachten.

De tweede helft was qua spelbeeld ook aardig in evenwicht. Rohda Raalte had echter de betere kansen. Quick’20 creëerde drie a vier kansen waar, de van een hersenschudding teruggekeerde, Rohda-doelman Veldwachter prima het oog in had. Zijn collega aan de andere zijde Krukkert moest eenmaal de gang naar het net maken. Rond minuut 65 kwam een geblokkeerd afstandsschot toevallig voor de voeten van rechtsback Kamperman Leferink. Hij kon vervolgens de bal simpel langs de Quick’20-goalie prikken (1-0).

Aan het einde van de Overijsselse derby volgde nog een reuzenkans voor ingevallen aanvaller Ubbergen. Hij schoot echter op het ‘open doel’ vanaf vijf meter over. Ubbergen was echter niet van slag, want met zijn acties kreeg hij daarna snel de handen van het Raalter publiek wél op elkaar.

Rohda won met 1-0 en heeft 40 punten uit 23 duels. Komende zondag speelt men in Assen tegen Achilles 1894.

Foto’s: Annet van Raalten