Rohda Raalte doet hele goede zaken in Gendt (0-2)

Een wedstrijd die bij winst zorgde voor aansluiting in de top van de Hoofdklasse C is door Rohda Raalte met 0-2 gewonnen. Uit tegen De Bataven uit Gendt won de ploeg van trainer Kick Maatman, waardoor men van de zevende naar de vijfde plaats stijgt.

De wedstrijd in het Gelderse dorp kwam zonder echt grote kansen op gang. De ploegen gingen gelijk op. Toch wisten de Raaltenaren vlak voor rust op voorsprong te komen. Lars van Schooten (foto) bediende Djeremy Zandvliet die alleen voor Bataven-doelman Tim Buurman de openingstreffer maakte (0-1). Vlak na rust wist Rohda Raalte snel de 0-2 te maken. Eerst was er echter nog een kans voor Sahbaz die de Bataven-doelman tot een prima redding dwong. Daarna was het Kamperman Leferink dit uit een dubieus gegeven corner de 0-2 binnenkopte.

De wedstrijd leek hiermee op ‘slot’ te zitten. Echter moest Rohda-doelman Tepperik nog snel na de 0-2 handelend optreden om een aansluitingstreffer van Evert Palm te voorkomen. Uiteindelijk blies scheidsrechter De Gast voor het einde van de wedstrijd, waarmee Rohda Raalte definitief weg lijkt te komen uit de onderste regionen. Trainer Kick Maatman liet via Facebook¬†weten trots te zijn: ¬†‘op een elftal dat volwassen en met passie heeft gespeeld’.

Volgende week wacht Rohda een nieuwe uitdaging. Uit in Utrecht tegen koploper Hercules.