Rohda Raalte blijft thuis tegen RKHVV op het goede spoor

Na een 3-0 overwinning vorige week thuis tegen De Bataven, won Rohda Raalte in de Hoofdklasse C deze week met 4-0 van RKHVV. Met een aangepaste opstelling wist de ploeg van trainer Martin Drent met ruime cijfers te winnen.

Met middenvelders Dirk Jan Klijn Velderman en Jesper Harmens in de verdediging startte Rohda het thuisduel tegen de ploeg uit Huissen. Doordat zij noodgedwongen een linie terug moesten, was er een basisplek voor Max Kiekebosch en Aron Wierenga op het middenveld.

De gasten begonnen deze middag goed op sportpark Tijenraan. Zo goed zelfs dat Rohda-doelman Veldwachter prima handelend moest optreden bij een afstandsschot van Vahlkamp. Het eerste schot van de Raaltenaren op het doel van RKHVV was wel raak. Boeloerditi wist van afstand de bal binnenkant paal te rammen (1-0). In de fase na de openingstreffer kregen beide ploegen kansen. De Huissenaren troffen de lat uit een vrije trap en de rood-gelen kregen twee goede kansen alvorens opnieuw Boeloerditi op slag van rust met een bekeken schot de 2-0 kon maken.

Net na rust wist buitenspeler Dennis Hettinga zelfs de 3-0 te maken. Vlak voor tijd kopte rechtsback Kamperman Leferink de 4-0 zelfs nog binnen. Al met al een prima overwinning voor Rohda Raalte. Overigens maakte middenvelder Jordy Bloo na maandenlang blessureleed ook weer zijn rentree in de tweede helft.

Door de winst heeft Rohda de derde plaats in bezit met 30 punten uit 17 duels. Komende zondag speelt men uit tegen Arnhem AFC.

Foto’s: Annet van Raalten