Rohda Raalte naar vierde plaats door winst op Alverna (4-2)

Rohda Raalte won vandaag het thuisduel van Alverna met 4-2. Een belangrijke overwinning aangezien men nu de vierde plaats overneemt in de Hoofdklasse C. Een knappe prestatie van de ploeg van trainer Kick Maatman na de slechte reeks in het eerste halfjaar.

Na tien minuten leek Rohda Raalte op voorsprong te komen, maar was een rake kopbal van Deniz Sahbaz vanuit buitenspelpositie volgens scheidsrechter Cairo. Een paar minuten later was het echter wel raak via Zandvliet (1-0). Vervolgens ontstond er een fase waarin beide ploegen de nodige kansen hadden. Boeloerditi schoot namens Rohda naast. Daarentegen mochten de Raaltenaren ook verdediger Zwollo en doelman Tepperik (foto) danken dat het niet snel weer op gelijke hoogte kwam. Dirk Jan Klijn Velderman maakte vervolgens de 2-0, wat ook de ruststand leek. Echter maakte Rick Hutting al snel weer de aansluitingstreffer, waardoor het 2-1 bij rust stond.

Na rust wist de Alverna-doelman eerst nog erger te voorkomen middels enkele goede reddingen, maar moest hij na een uur spelen zijn meerdere erkennen in een penalty van Boeloerditi (3-1). Even hiervoor was Zandvliet binnen de beruchte lijnen aangetikt. Het verzet was daarna nog niet gebroken. Zeker niet toen Jorn de Reus uit een corner de 3-2 een kwartier voor tijd ‘binnenknikte’ namens de ploeg uit Wijchen. Djeremy Zandvliet wist echter het duel, met zijn tiende competitietreffer, te beslissen in blessuretijd (4-2).

Rohda Raalte staat met 33 punten uit 21 duels op een vierde plaats. Komende zondag is Rohda Raalte vrij. Die week daarop speelt men uit tegen nummer vijf Sneek Wit Zwart.

Foto’s: Annet van Raalten