Voorafgaand aan de traditionele nieuwjaarsreceptie, op vrijdag 4 januari, speelt Rohda Raalte 1 een nieuwjaarswedstrijd tegen ‘oud’ Rohda Raalte 1. De wedstrijd begint om 19.00 uur en zal inclusief een korte rust in totaal een uur duren. Aansluitend om 20.00 uur volgt dan de nieuwjaarsreceptie van Rohda Raalte.

Het initiatief, georganiseerd door de supportersvereniging Rood-Geel, begon met een kort lijstje waarop vooral de Raalter jongens uit de veteranen prijkten. Al snel groeide en groeide de lijst en inmiddels staan er over de 150 namen van ex-Rohda Raalte 1 spelers en begeleiders op deze lijst. Binnen de kortste keren moest een spelersstop worden ingesteld voor deze wedstrijd. Voor deze primeur zijn maar liefst 23 cracks geselecteerd die ieder een klein half uur gaan spelen.

Het completeren van de lijst met namen en bijbehorende contactgegevens kost echter wel de nodige moeite. Ben jij, dus zelf ooit speler, begeleider of anderszins bij Rohda Raalte 1 betrokken geweest, dan ben je bij deze van harte uitgenodigd. Stuur ook graag even een mailtje naar de supportersvereniging met jouw contactgegevens. Vanaf 18.00 uur zijn de ‘oud’ Rohda Raalte 1 mensen welkom in de vergaderruimte van de nieuwbouw. Na de wedstrijd wordt deze spontane en sportieve reünie in het clubhuis va Rohda Raalte voortgezet.

Van een kleine 40 mensen is inmiddels bekend dat zij ook aanwezig zullen zijn op deze reünie. Veel uitnodigingen zijn echter pas onlangs verstuurd, dus hopelijk zal het aantal nog flink toenemen. Ook de afmelders reageerden allemaal erg enthousiast. Al diverse opmerkingen zoals “die houd nooit een half uur vol” en “die kan helemaal niet voetballen” passeerden via de diverse e-mails. Aanstaande vrijdag vanaf 19.00 uur kan iedereen getuige zijn tot wat deze selectie van ‘oud’ Rohda Raalte 1 spelers nog in staat is.

Het ligt in de bedoeling voorafgaand aan de wedstrijd een leuke groepsfoto te maken van alle aanwezige oud Rohda Raalte 1 mensen. Ben je in bezit van oude foto’s of leuke verhalen, neem die dan mee of stuur ze naar eerdergenoemd e-mailadres. Komt allen naar de wedstrijd en toast na afloop met elkaar op een gezond en sportief 2013.

Geschreven door Rien van der Hooft (voorzitter Rood-Geel)