Rohda raakt koppositie kwijt in Huissen

Rohda Raalte verloor vandaag voor het eerst dit seizoen in de Hoofdklasse C. In Huissen werd met 2-1 verloren van RKHVV. De Huissenaren hadden eerder alleen het eerste competitieduel gewonnen en wisten nu de Raaltenaren de koppositie afhandig te maken.

Bij rust was de stand vanmiddag in Huissen nog 0-0. Beide ploegen hadden in de eerste helft één goede kans gehad. Rohda-middenvelder Harmens schoot na een dik halfuur spelen op de doelman. Even daarvoor had de thuisploeg via Keverly Albertus zijn schot ‘gekraakt’ zien worden.

Na rust schoot de thuisploeg nog een keer op de vuisten van Rohda-doelman Tepperik, maar wist men in 70e minuut toch de score te openen. Rohda had daarvoor met verschillende mogelijkheden ook de score al kunnen openen. Hettinga, Sahbaz en Klijn Velderman wisten echter het net niet te vinden. Jelmer Goedhart wist dit net wel te vinden uit een vrije trap (1-0). Niet veel later verdubbelde RKHVV zelfs de score middels een lage schuiver van Omar Nejjari (2-0).

De aansluitingstreffer in de 89e minuut van Sahbaz (2-1 en zijn zevende competitietreffer) was vervolgens te laat om nog met een puntje naar huis te gaan. De ploeg van trainer Martin Drent kende na drie overwinningen nu een nederlaag.

Middenvelder Jesper Harmens: ‘RKHVV had zich duidelijk op ons ingesteld. Onze aanvallende backs en spits Sahbaz wilden ze neutraliseren. Toch kwamen we er nog een paar keer gevaarlijk door in de eerste helft. De tweede helft kregen we goede kansen en speelde zich veelal af op de helft van RKHVV. Een vrije trap en een counter doen ons uiteindelijk de das om. Na de 2-1 van Sahbaz had ik nog het gevoel dat we gelijk hadden kunnen maken. Die kwam er helaas niet, dit was niet nodig geweest. Het oogde af en toe wat loom. De scherpte van de eerste weken ontbrak vandaag.’

Volgende week speelt Rohda Raalte thuis tegen de nieuwe koploper Juliana’31 uit Malden.

Foto’s: Jeroen Vulink