Raalte – Rohda Raalte maakt met ingang van heden weer serieus werk van het meisjesvoetbal. Voorzitter Paul Ruiter maakte dit voornemen officieel bekend tijdens zijn Nieuwjaarstoespraak. In de afgelopen periode heeft een werkgroep onder leiding van Ron Vloedgraven de mogelijkheden onderzocht. Met als conclusie dat er geen beperkingen meer zijn om aan de vraag,  die vanuit de vereniging kwam, te voldoen.

Ron Vloedgraven:"Hiermee komen we tegemoet aan een langbestaande wens van binnen de vereniging""

Vloedgraven: ‘Op dit moment speelt al een aantal meiden bij Rohda (een E-pupillenteam, red) en vanuit de groep bestaat al langere tijd de wens voor een betere positie voor het meisjesvoetbal. Helaas kon dat nooit omdat we er simpelweg geen veld- en kleedkamercapaciteit voor hadden. Door de opening van de nieuwe kleedaccommodatie kunnen we wél aan dat verzoek tegemoet komen. Vandaar deze stap’.

Na het constateren dat er voldoende kleedruimte was, is de werkgroep overigens niet over een nacht ijs gegaan. Er is zorgvuldig gekeken naar de wijze van invoering en er is contact geweest met de SV Raalte, die momenteel ook damesvoetbal kent. SV Raalte kent geen specifieke meisjespupillenteams).

“Wij kiezen er expliciet voor om niet met diezelfde leeftijdsgroep te beginnen, mede om te voorkomen dat leden elders worden weggezogen. Dat willen we niet. Op dit moment hebben we één E-pupillenteam, vanaf februari willen de starten met een tweede E-team en dan hopen we bij de start van het nieuwe seizoen met een opvolgend D-pupillenteam te beginnen”, aldus Vloedgraven.

Met de keuze om het dames/meisjesvoetbal nieuw leven in te blazen, pakt Rohda  een aloude activiteit weer op. Aan het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw kende Rohda (in de periode dat Rob Hesselink voorzitter was) ook een damesvoetbaltak. Na ongeveer dertig jaar splitsten de dames zich onder aanvoering van Jos Kinds af van Rohda, om in 1994 een eigen vereniging te beginnen: Juventa. Deze vereniging sloot zich later aan bij de SV Raalte, waar het damesvoetbal nog steeds een plek heeft.