Rohda op zoek naar nog een ‘boost’ tegen RKHVV

Rohda Raalte gaat zondag op bezoek bij RKHVV in het Gelderse Huissen. Vorige week behaalde de ploeg van trainer Kick Maatman (foto) prima resultaten die weer leidden tot het nodige zelfvertrouwen. Eerst werd Sallandia in de beker verslagen (0-4) en afgelopen zondag versloeg men FVC in een thuisduel (3-1). Zondag wacht het lastige RKHVV.

‘Tegen Sallandia was het een wedstrijd die we moesten winnen. Eigenlijk had daar de score nog hoger uit moeten vallen. Zondag tegen FVC hebben we de eerste helft fantastisch gespeeld. We scoorden snel en stonden bij rust met 2-0 voor, dat was voor ons dit seizoen een luxe’, kijkt Maatman terug. ‘De instelling van de jongens is geweldig. Na wedstrijden met teleurstellingen gaven ze ook zondag weer alles, mooi om te zien!’

Uiteindelijk won Rohda met 3-1 van FVC, waardoor men met twaalf punten langzaam richting de middenmoot van de Hoofdklasse C kan gaan kijken. Zondag wacht daarom een belangrijke wedstrijd uit tegen RKHVV. Een ploeg met evenveel punten als de rood-gelen. ‘RKHVV is een lastige tegenstander. Vorig seizoen wonnen we er zeer geflatteerd met 0-4. Over het algemeen hebben we het er moeilijk. Een overwinning zou een mooie boost zijn vlak voor de winterstop’, besluit Maatman.

De oefenmeester uit Deventer kan, op Django Ngutra na, beschikken over een fitte en schorsingsvrije selectie.

Het duel staat onder leiding van de heer Van Den Elzen.

RKHVV-Rohda Raalte, zondag 8 december 14.00u