Rohda op jacht naar volle mep tegen Sallandia en FVC

Rohda Raalte heeft, na een vrij weekend, het druk de komende dagen. De ploeg van trainer Kick Maatman gaat vanavond in de tweede ronde van het bekertoernooi op bezoek bij Sallandia in Deventer. Komende zondag wacht in de Hoofdklasse C het thuisduel tegen FVC uit Leeuwarden.

Omdat DAVO-Sallandia afgelopen weekend gepland stond in 4H, konden de Raaltenaren afgelopen weekend het bekerduel niet afwerken tegen Sallandia. De Deventer derby eindigde overigens in 4-5. Waarmee de ploeg van trainer Johan van Ommen een stevige positie in de middenmoot heeft verworven. Voor Rohda-trainer Kick Maatman zal Sallandia niet heel veel geheimen hebben. De in Deventer woonachtige oefenmeester weet mogelijk ook dat Sallandia in de poulefase Vilsteren (1-5), Raalte (2-1) en Diepenveen (2-4) versloeg. In de eerste ronde had men vervolgens een makkie tegen Vevo (onder leiding van oud-Rohda speler Roberto Tuinstra): 8-0.

Dat dus vanavond. Zondag wacht een belangrijkere en mogelijk lastigere ontmoeting: FVC thuis. De Friezen waren twee jaar uit beeld in de hoofdklasse C, maar wisten vorig seizoen kampioen te worden in de eerste klasse Noord. Het is daarom knap dat men na tien speelrondes op de veilige vijfde plaats staat met zeventien punten.

Rohda Raalte kruipt langzaam uit het dal, wat de punten betreft. Ook in het uitduel twee weken geleden tegen Alcides in Meppel, speelden de Rood-Gelen verzorgd voetbal en had men het meeste recht op een overwinning. Na afloop stond het scorebord echter op 2-2 en dateert de laatste overwinning van Rohda van een tijdje geleden (Hoogeveen, 1-2). Kan men na vijf competitieduels weer drie punten bijschrijven?

Sallandia-Rohda Raalte, woensdag 27 november, aanvang 20.00u.

 

OPROEP: Rohda Raalte-FVC
De publieke belangstelling voor deze prachtige voetbalwedstrijden is afwisselend. Daarom wordt er bij deze een welverdiende oproep gedaan naar alle belangstellende om het eerste team te steunen. Om de sfeer nog extra te verhogen is er een DJ in het clubhuis die alle bezoekers ook van de nodige goede geluiden zal voorzien. Met andere woorden: Dit mag je niet missen!

Rohda Raalte-FVC, zondag 1 december, aanvang 14.00u