Rohda Raalte plaatste zich vanavond voor de halve finale van de KNVB-Beker district Oost. Een 2-1 thuisoverwinning op tweedeklasser DFS Opheusden bleek genoeg voor een plek bij de laatste vier. Een knappe prestatie voor de ploeg van trainer Kick Maatman. Bijkomend ‘cadeau’ is de plaasting voor de ‘grote’ landelijke KNVB-beker aankomend seizoen.

Makkelijk ging het zeker niet vanavond voor de Rood-Gelen. In een aangepaste opstelling waarin spelers als keeper Veldwachter en Cas Hulsebos de voorkeur kregen, startte Rohda Raalte goed aan het duel. Na vier minuten was het al raak door een doelpunt van aanvaller Broekhuis (1-0). Dit was tevens de ruststand, mede omdat DFS een keer goed wegkwam doordat men tegen de eigen lat ‘uitverdedigde’.

De tweede helft kreeg DFS al snel een penalty. Elvin Hardeveld, de strafschoppennemer, zag zijn schot gepakt door doelman Veldwachter, echter moest de strafschop overgenomen worden. In de tweede instantie scoorde Hardeveld wel, hetzij via de paal en rug van Rohda-doelman Veldwachter (1-1). Daarna zette Rohda weer aan, wat resulteerde in grote kansen voor Broekhuis, De Groot en Klijn Velderman. Verdediger Zwollo liet echter zien, hoe wel te scoren. De oud-speler van GA Eagles kopte na een vrije trap de eindstand binnen achter doelman Geerts: 2-1.

Nam niet weg dat Rohda het nog even benauwd kreeg toen DFS een vrije trap (direct) binnenschoot, terwijl het een indirecte vrije trap was; doelpunt afgekeurd. Tevens moesten de Raaltenaren het de laatste tien minuten met tien man doen, na rood (2x geel) voor verdediger Ngutra. Rohda hield stand waarmee de halve finale een feit werd.

In de halve finale speelt Rohda Raalte op woensdag (20u) 1 mei thuis tegen De Treffers. De Topklasser won vanavond met 4-0 van FC Lienden.

(Bron @rohdaraalte)

 

Uitslagen kwartfinale KNVB Districtbeker Oost:

Rohda Raalte-DFS 2-1
De Treffers-FC Lienden 4-0
DVS’33-Achilles’29 1-0
HSC’21-Owios 2-1

 

Programma Halve finale:

1 mei Rohda Raalte-De Treffers
1 mei DVS’33-HSC’21