Langzaam begint er, na zeven speelrondes, in de zondag Hoofdklasse C een afscheiding te komen tussen de topploegen, middenmotors en de ploegen die knokken om degradatie. Gelukkig voor Rohda Raalte behoort men momenteel tot de eerste groep. De ploeg van trainer Kick Maatman heeft dit seizoen nog niet verloren. Na een bekerwedstrijd, vorig weekend tegen Vroomshoopse Boys (0-1 winst), wacht deze week de uitwedstrijd tegen nummer vier: MSC. De ploeg uit Meppel ‘hijgt’ Rohda Raalte met drie punten in de nek. Kunnen de Raaltenaren zondag aan de boom schudden en een gat slaan richting de eerste concurrenten?

In de Hoofdklasse C is er komende zondag sprake van een heuse ‘Supersunday’. Nummer twee Alcides speelt uit tegen nummer zes OJC Rosmalen. Ongeslagen koploper Be Quick 1887 heeft de lastige uitwedstrijd bij Juliana’31 in Malden. Met de wetenschap dat Rohda zelf tegen de nummer vier moet spelen, lijkt het een mooi weekend te kunnen worden voor de Raaltenaren om eens stevig ‘aan de boom te schudden’.

Rohda presteert dit seizoen ijzersterk. In zeven competitieduels werd er vijfmaal gewonnen en tweemaal gelijkgespeeld. Rohda Raalte laat jaarlijks zien te beschikken over een zeer goede verdediging. Ook dit seizoen heeft doelman Tepperik pas viermaal de gang naar het net hoeven maken. Collega-doelman Holterman aan de zijde van MSC kreeg reeds acht tegendoelpunten te verwerken. Meest opvallende naam in de Meppeler verdediging is die van Martijn Doldersum. De 38-jarige aanvoerder van MSC was voorheen één van de sterkhouders in de verdediging van WKE. Doldersum werd in Emmen zelfs algeheel amateurkampioen.

Aanvallend waren vóór het seizoen nog wel eens twijfels in Raalte. Het vertrek van Ten Den (GA Eagles), Velthuis (Alcides) en Kok (Witkampers) zou Rohda Raalte vele doelpunten kunnen kosten in het huidige seizoen. Niets bleek minder waar. De ploeg van Kick Maatman heeft inmiddels met viertien goals gemiddeld tweemaal gescoord deze competitie. Topscoorder Boeloerditti (kwam over van Berkum) maakte reeds zes doelpunten. MSC maakte hetzelfde totaal aantal doelpunten (14x), echter staat hun topscoorder met minder doelpunten op de lijst. Camiel Fidom maakte er vier tot nu toe.

Beide ploegen wonnen in aanloop naar dit duel hun bekerwedstrijd. MSC speelde afgelopen zondag tegen tweedeklasser Olyphia uit Noordwolde. Bij rust was het nog 0-0. Binnen het uur maakten de Meppelers echter een einde aan de wedstrijd door met 0-3 voor te komen. Eindstand 2-4. Bij Rohda kon een parallel getrokken wonnen qua bekerduel. Want ook in Vroomshoop bij de plaatselijk ‘boys’ stond het bij rust 0-0. Uiteindelijk maakte Jasper Broekhuis, net na rust, de 0-1, waarna Rohda eigenlijk niet meer in de problemen kwam.

Vorig seizoen werd de uitwedstrijd in Meppel verloren met 2-0. Een seizoen daarvoor viel er meer te juichen voor de Raaltenaren. Rohda won toen met 1-2 (goals Jordy Bloo en Sander Kok) .

Het duel in Meppel start aanstaande zondag om 14:00u.

 

Volg het voetbal in Salland ook via Twitter en Facebook: @sallandvoetbal