Rohda kan periodetitel ruiken na winst bij De Bataven

Voor de neutrale toeschouwer was er vandaag op sportpark Walburgen in Gendt genoeg te beleven. Het duel tussen De Bataven en Rohda Raalte eindigde in liefst 3-6. Niet alleen een aantrekkelijke wedstrijd met veel goals, maar voor Rohda Raalte belangrijker: de eerste periodetitel is in zicht!

Het duel in Gendt kende een ruststand van 0-2. Vele kansen vielen te noteren voor de Raaltenaren. Slechts twee doelpunten vielen er te noteren in het eerste deel van de wedstrijd, waarin Rohda oppermachtig was. Dennis Hettinga was met twee doelpunten de gevierde man.

Na rust legde de ploeg van trainer Martin Drent een nog effectiever spel op de mat. Een kwartier gespeeld in de tweede helft was het namelijk 0-5. Deniz Sahbaz (0-3 en 0-5) en een eigen goal zorgden ervoor dat de rood-gelen het duel rustig uit konden spelen. Evert Römer deed echter nog tweemaal wat terug namens de thuisploeg (2-5). Nogmaals Hettinga (2-6) en Sjors Venselaar (3-6) zorgden voor de eindstand.

Door de winst staat Rohda Raalte na zeven duels in de Hoofdklasse C op 18 punten en is koploper. Nummer twee Sneek Wit Zwart won ook vandaag (2-0 van NEC) en heeft twee punten minder. Komende zondag speelt Rohda thuis tegen AFC Arnhem.