Drent (Rohda): ‘Blijven vertrouwen op ons goede spel’

Rohda Raalte verloor afgelopen zondag in Huissen van RKHVV met 2-1. Hierdoor raakte de ploeg van Martin Drent de koppositie in de Hoofdklasse C kwijt aan Juliana’31. Komende zondag krijgen de Raaltenaren deze nieuwe koploper op bezoek. ‘Het spel was gewoon goed zondag, alleen de kansen moesten gemaakt worden’, weet Drent.

‘We hebben veel kansen laten liggen. Ik maak me daar niet zoveel zorgen om. Het zou zorgelijker zijn als we die kansen niet meer zouden creeren. We moeten vertrouwen op ons goede spel. Neem een ploeg als Vitesse in de Eredivisie. Zij blijven vertrouwen op het goede spel en winnen met 2-6 bij FC Dordrecht. Wij gaan ons spel ook niet aanpassen zondag’, vertelt de voormalig spits van FC Groningen.

Drent moet nog langer dan gewild wachten op een blessurevrije Jordy Bloo. De middenvelder trainde deze week lichtjes, echter zonder succes. ‘We gaan kijken of er een andere behandeling mogelijk is.’ Verder kan de oefenmeester niet beschikking over Thijs Kemperman en derde doelman Max Hulsebos. ‘Hamid Zarbaf gaat ook niet spelen. Zondag bleek dat zijn blessure nog niet genezen was. Hij wordt vervangen door Jeroen Jansen.’

Verder beschikt Drent over een fitte en gretige selectie: ‘Zo kan het dat Lars van Schooten geen basisplaats heeft, terwijl hij hem wel zou verdienen. Hij heeft hard geknokt om weer terug te komen. Daar heb ik hem deze week ook complimenten voor gemaakt. Ik ga hem alleen nog niet in de basis opstellen.’

De tegenstander uit Malden wordt door Rohda op details bekeken, maar tot schokenden aanpassingen of wijzingen zal dit bij Drent niet leiden. Sinds 2008 werd er viermaal in Raalte gespeeld tegen de ploeg van trainer Arnold Brehler. Alleen in seizoen 2008/2009 verloor de thuisploeg (0-1). Daarna waren er drie overwinningen voor de rood-gelen.

Het duel komende zondag staat onder leiding van de heer Lensink.

Rohda Raalte-Juliana’31, zondag 5 oktober aanvang 14.00u