Rohda opnieuw aan kop na knappe zege op Juliana’31

Door een 2-0 thuisoverwinning op Juliana’31 uit Malden pakt Rohda Raalte de koppositie terug in de Hoofdklasse C. Hettinga en Sahbaz scoorden vandaag voor de ploeg van trainer Martin Drent.

Na het 2-1 verlies bij RKHVV raakten de Raaltenaren vorige week zondag de koppositie kwijt aan de tegenstander van vandaag: Juliana’31. Nummer twee Sneek WZ speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk thuis tegen MSC waardoor een overwinning Rohda Raalte weer aan kop zou zetten.

Bij de thuisploeg startte Jeroen Jansen in de basis, omdat Hamid Zarbaf vanwege een blessure niet kon spelen. Jansen hield met zijn verdediging en teamgenoten ‘de nul’ tegen de ploeg uit Malden. Rohda maakte zelf vanmiddag wel de goals. Hettinga zette de ploeg na een kwartier spelen op 1-0. De linkeraanvaller kopte de bal achter Juliana’31-doelman Wijers.

Na rust wist Deniz Sahbaz met zijn achtste competitietreffer voor de 2-0 te zorgen. De score had daarna nog hoger op kunnen lopen op Sportpark Tijenraan, het bleef bij een knappe 2-0 zege. ‘Rohda speelde echt goed. Één van de beste wedstrijden van het seizoen. Het was reclame voor het voetbal’, aldus een vaste Rohda-volger.

Komende zondag speelt Rohda in Leeuwarden tegen FVC.

Foto’s: Annet van Raalten