Rohda zegeviert in eerste thuiswedstrijd: 1-0

Voor Rohda stond afgelopen zondag (15 september) de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Op sportpark Tijenraan nam de ploeg uit Raalte het op tegen promovendus SC Joure. Na het gelijkspel bij NEC vorige week, kon Rohda nu opnieuw op jacht naar de eerste competitiezege. En met succes. De thuisclub won, al werd het slechts 1-0.

Bij Rohda was het gelijkspel van vorige week voor trainer Kick Maatman geen reden om wijzigingen door te voeren in zijn basisopstelling, waardoor de Raaltenaren begonnen met dezelfde elf namen als in Nijmegen. Voor de bezoekers uit Friesland was het de eerste wedstrijd van de competitie, doordat de wedstrijd tegen De Bataven vorige week werd afgelast.

In Raalte was Rohda de bovenliggende partij. Na een klein halfuur voetballen was het Lars Kamperman Leferink die – net als vorige week –  uit een corner de score opende. Op aangeven van Lars van Schooten wist de rechtsback met het hoofd de bal in het net te plaatsen.

In het vervolg van de wedstrijd kreeg Rohda genoeg kansen om meer afstand te nemen van Joure, maar tot doelpunten leidde dit niet. De rood-gelen hadden vaker moeten scoren,  maar kwamen achterin niet echt in de problemen, waardoor de eerste competitiezege terecht een feit is.

Dankzij de overwinning staat Rohda na twee wedstrijden tweede in de Hoofdklasse C, met één tegendoelpunt meer dan Alverna.

Volgende week gaat Rohda op bezoek bij Quick ’20. Aanvang in Oldenzaal is 14:00 uur.

Opstelling Rohda:

Veldwachter, Kamperman Leferink, M. Tepperik, Lemmens, Ngutra (> Zwollo), Van Schooten, Sahbaz, Bloo, Broekhuis (> De Groot), Klijn Velderman (> Zandvliet), Boeloerditi

Bron: Twitter @rohdaraalte

 

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Annet van Raalten.