Rohda houdt punt over aan competitiestart

Rohda Raalte is het nieuwe competitieseizoen zondagmiddag begonnen met een gelijkspel tegen de amateurtak van NEC. Nadat de ploeg van Kick Maatman door uitschakeling in de landelijke beker een thuiswedstrijd tegen profclub NEC misliep, mochten de Raaltenaren in de competitie aantreden tegen het ‘kleinere broertje’ uit Nijmegen. Op De Eendracht moest Rohda genoegen nemen met een punt tegen de Nijmegenaren (2-2).

In Nijmegen kwam Rohda op voorsprong tegen de ploeg die vorig seizoen als negende eindigde. Halverwege de eerste helft was het Lars Kamperman Leferink (foto) die uit een corner de score opende in het voordeel van Rohda. Kort daarna verdubbelde Jasper Broekhuis de voorsprong (2-0). Erg lang kon Rohda hier echter niet van genieten, want al voor rust maakte NEC de aansluitingstreffer na een vrije trap (2-1).

In de tweede helft wist Rohda de voorsprong niet verder uit te breiden. Ondanks een aantal kansen en twee wissels – waaronder debutant Djeremy Zandvliet – bleven meer doelpunten van Raaltese zijde uit. NEC wist daarentegen wel te scoren en bracht de stand op 2-2. Hoewel beide teams daarna nog kansen kregen op de overwinning, eindigde de wedstrijd in een puntendeling.

Volgende week speelt Rohda thuis tegen promovendus SC Joure, aanvang 14:00 uur.

Opstelling Rohda:

Veldwachter, Kamperman Leferink, M. Tepperik, Lemmens, Ngutra, Van Schooten, Sahbaz (> Zandvliet), Bloo, Broekhuis (> De Groot), Klijn Velderman, Boeloerditi

Bron: Twitter @rohdaraalte