Rohda en Heino op alle fronten in evenwicht

Met dik 2000 toeschouwers op Sportpark Tijenraan was het zaterdagavond prima vertoeven voor voetballiefhebbers. In het Sallands onderonsje in de Eerste klasse E tussen Rohda en Heino eindigde het duel in 1-1.

Vooral bij Rohda leeft de ambitie om na de degradatie vorig seizoen zo snel mogelijk terug te keren naar de Hoofdklasse. Toch kunnen velen binnen de club niet ontkennen dat spelen tegen regionale clubs als Heino of De Zweef ook zeer veel charme heeft. Met name het treffen met Heino blijkt beide clubs op een positieve manier op scherp te zetten.

Met veel meegereisde supporters uit Heino wisten zowel de aanhang van Rohda als de groen-witten er een prachtig ‘rokerige’ sfeer van te maken. Ook daarin waren beide clubs mooi aan elkaar gewaagd. Als ook de businessclubs voorafgaand aan het duel ook nog eens tot 2-2 kwamen, mag je van een evenwichtige avond spreken.

In het duel tussen beide hoofdmachten werden voor rust de goals gemaakt. Heino liet duidelijk zien geleerd te hebben van de nederlaag een halfjaar eerder (1-4) in eigen huis. Met een ragfijne counter wist Tjidde Koopman na een kwartier spelen Jesper Schokker te vinden, die op zijn beurt keurig afwerkte (0-1).

Vervolgens toonde Rohda meer initiatief zonder echter gevaarlijk te worden. Zuur voor de Heinoƫrs was de manier waarop Sahin namens de thuisploeg de 1-1 maakte. De oud-de Graafschap aanvaller schoot via het been van een Heino-verdediger de bal tegen de touwen.

Na rust zette de thuisploeg nog een tandje bij. In de slotfase werd met de weer fitte aanvaller Gomez geprobeerd nog de 2-1 forceren. Op enkele hachelijke momenten na, bleef het verder zonder resultaat. Van Schooten zag zijn vrije trap gestopt. En Coelho scoorde wel, maar was met de bal al over de achterlijn gedribbeld.

Beide clubs een punt, waardoor Rohda Raalte door afgelasting van concurrenten BVC’12 en Bemmel, aan kop blijft. Heino volgt op een knappe vierde plaats op zes punten afstand van de Raaltenaren.