Rohda Raalte heeft afgelopen weekend tijdens de wedstrijd FC Twente – Feyenoord een convenant getekend met de Regionale Jeugdopleiding “Voetbalacademie FC Twente”. Ook Heracles Almelo en Go Ahead Eagles zijn hierbij betrokken.

Dit alles om de opleiding van jeugdvoetballers te verbeteren en om de samenwerking tussen het amateurvoetbal en het betaalde voetbal in de regio te verbeteren. Het convenant is gesloten voor de duur van een jaar en wordt stilzwijgend telkens voor de periode van een jaar verlengd.

De doelstelling hiervoor is om jeugdspelers kansen te geven zich in de voetbalsport, waarin ze over grote mate van aanleg beschikken, te ontwikkelen. Hierbij worden jeugdspelers bij hun schoolkeuze en studie ondersteunt, zodat elke speler het maximale rendement uit zijn mogelijkheden kan halen. Tevens krijgen jeugdspelers begeleiding op hun weg naar een sterke persoonlijkheid in de maatschappij en gaat het om talentvolle jeugdspelers te stimuleren.

Door de samenwerking en technische ondersteuning van het amateurvoetbal door de voetbalacademie zal de ontwikkeling en de kwaliteit van met name het jeugdvoetbal toenemen.

Rohda Raalte voorzitter Paul Ruiter (rechts) tekent het convenant. FC Twente assistent-trainer Kees van Wonderen kijkt toe.