Rohda deelt de punten tegen acht Arnhemmers (2-2)

Ondanks de periodetitel al op zak te hebben had Rohda Raalte een zware zondagmiddag. In de thuiswedstrijd tegen AFC Arnhem had men graag afstand willen nemen van de concurrenten bovenin de Hoofdklasse C. Dit lukte echter niet, het bleef bij 2-2. De Arnhemmers kleurden ‘rood’, maar zwichten niet.

Uit Assen kwam zaterdagavond even na half tien het verlossende bericht dat de Raaltenaren de eerste periodetitel hadden bemachtigd. Achilles 1894 won thuis (3-2) van nummer twee Sneek WZ, waardoor de Friezen Rohda niet meer konden inhalen in de perioderace. Met het oog op deze uitslag en het uitduel van volgende week tegen Sneek WZ had de ploeg van trainer Martin Drent een groot gat kunnen slaan. Het liep echter iets minder feestelijk.

Rohda-verdediger Maurice Tepperik moest zich vroeg in het duel al laten vervangen door Cas Hulsebos. In deze fase hadden de Arnhemmers het betere van het spel. Niet onverwachts was de 0-1 van Pasquinel Minkman na twintig minuten spelen. Na een halfuur spelen kreeg de thuisploeg een strafschop, deze werd echter gemist door topscoorder Sahbaz. Niet veel later volgde een herkansing strafschop die door Jeffrey de Visscher wel werd benut (1-1).

In de fase voor rust na de gelijkmaker volgden vele gele kaarten voor de Arnhemmers, maar ook een goal (1-2): Essen Gurbuz was de maker. Gele kaarten die de ploeg van trainer Dennis van Beukering uiteindelijk duur kwamen te staan. Nigel Burleson kon kort voor rust inrukken met zijn tweede gele kaart. Van Beukering ontving overigens na een uur ook een rode kaart.

Na enkele goede kansen, ondanks een man minder, voor AFC Arnhem, maakte Rohda Raalte na rust de 2-2. Deniz Sahbaz scoorde op de rand van buitenspel de gelijkmaker. Rohda Raalte kreeg het overtal niet tot uitdrukking in het veldoverwicht en beet zich stuk op een ploeg die met steeds minder spelers kwamen te staan. Tien minuten voor tijd kon Shiwan Hamdiziz vertrekken met zijn tweede gele kaart. Rafik Elmalki maakte het drietal rode kaarten binnen de lijnen compleet, vlak voor tijd. Met acht spelers wist men echter te overleven. De stand bleef 2-2.

Ongetwijfeld had Rohda Raalte de periodetitel grootser willen vieren. Toch starten de rood-gelen knap aan de competitie en blijft men koploper met 19 punten uit acht duels.

Foto’s: Annet van Raalten