Rohda blijft ook na FVC-thuis hunkeren naar een zege

De 250e wedstrijd voor Rohda-middenvelder Dirk Jan Klijn Velderman had een feestje moeten worden met drie punten in het thuisduel tegen FVC uit Leeuwarden. Echter speelden de Raaltenaren doelpuntloos gelijk tegen de Friezen (0-0). Het was alweer het achtste competitieduel op rij zonder zege.

Ondanks dat het duel in 0-0 eindigde vielen er genoeg kansen voor beiden ploegen te noteren. Rohda had in de eerste helft via Hettinga, Boeloerditti en Harmens de score kunnen openen. Aan de andere kant toonde Rohda-doelman Jens Veldwachter, die van trainer Martin Drent de voorkeur krijgt boven Ruben Tepperik, zijn klasse door voor de rust een kopbal van dichtbij te keren.

Na rust deed Veldwachter dat zelfde kunstje nogmaals waardoor FVC niet tot scoren kwam. De rood-gelen kwamen later in de tweede helft ook tot hun mogelijkheid tot scoren. Boeloerditti schoot echter op de binnenkant van de paal. Ondanks dat een punt thuis tegen hekkensluiter FVC teleurstellend is, had het nog mis kunnen gaan toen de Leeuwarders vijf minuten voor tijd nog een keer op de kruising schoten. Eindstand 0-0.

Volgende week zondag speelt de ploeg van trainer Martin Drent opnieuw thuis, dan tegen De Bataven

Foto’s: Annet van Raalten