Op een bomvol sportpark Heidepark vond vanavond de Sallandse bekerderby VV Lemelerveld-Rohda Raalte plaats. De Lemelervelders die aan kop staan in de 4de klasse hoopten op een stunt tegen de nummer 2 van de Hoofdklasse, Rohda. In een boeiend duel werd er uiteindelijk niet gescoord, uit de strafschoppen moest een winnaar komen. Rohda nam ze beter (4-1) en bekert dus verder. Het bekersprookje van Lemelerveld komt hierbij ten einde.

De honderden toeschouwers die massaal op de Sallandse derby waren afgekomen konden genieten van een leuke wedstrijd. Zo was het Rohda dat het betere van het spel had, maar vooral gokte op de snelheid van spitsen Balavac en de later ingevallen Broekhuis. In de eerste helft kwam dan ook het meeste gevaar van de Raaltenaren. Voorzetten vanaf de zijkant werden net gemist of misten precisie. Lemelerveld probeerde het een enkele keer van afstand maar was in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk.

In de tweede helft was er ongeveer eenzelfde spelbeeld. Rohda probeerde het via de lange bal en Lemelerveld gokte op een snelle uitbraak. Rohda kwam een enkele keer gevaarlijk voor keeper Ramaker maar kwam niet tot scoren. Voorzetten kwamen niet aan of doelpogingen kwamen niet of nauwelijks in de buurt van het doel. Uiteindelijk had Grefelman Lemelerveld naar de overwinning kunnen schieten. Grefelman kwam alleen voor de keeper na een mooie bal van van den Berg maar schoot over.

Omdat er uiteindelijk niet meer gescoord werd moest de penaltyreeks een beslissing geven. Voor de zichtbaar vermoeide Lemelervelders was dat teveel van het goede. De Lemelervelders misten de eerste 2 penaltys, Grefelman wist de 3e Lemelerveldse penalty nog wel te scoren maar dat mocht niet meer baten. Rohda nam alle 4 de penalty’s feilloos en bekert dus verder.

Het bekersprookje van Lemelerveld komt hierbij ten einde. Rohda hoort morgen na de bekerloting wie de volgende tegenstander in de beker zal zijn. Aanstaande zondag ontvangen de Raaltenaren opponent MSC’21. Lemelerveld speelt zondag uit tegen Wilp.