Rohda wint met duidelijke cijfers, hattrick Sahbaz

Rohda Raalte won vanmiddag het eerste competitieduel tegen promovendus Achilles 1894 met duidelijke cijfers. De ploeg uit Assen ‘knakte’ in de tweede helft na de derde goal van Deniz Sahbaz (foto boven) en werd met 4-1 huiswaarts gestuurd.

Het eerste halfuur van het openingsduel in de Hoofdklasse C kenmerkte zich door twee strafschoppen aan beide zijdes één. Sahbaz die na een handsbal binnen tien minuten de Raaltenaren op een 1-0 voorsprong zette, zag even daarvoor bij een grote kans doelman Van Veen van de Assenaren nog handelend optreden. Sahbaz’s strafschop was de goalie wel te machtig.

Ook Achilles 1894 kreeg een strafschop (overtreding Maurice Tepperik), die achter doelman Ruben Tepperik belandde, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken (Careman, 1-1). Vlak voor rust wist echter Lars Kamperman Leferink zijn ploeggenoot Sahbaz te vinden, die zijn  tweede van de middag kon maken (2-1).

Na rust besliste de thuisploeg binnen het uur. Jeffrey de Visscher en Kamperman Leferink brachten Sahbaz weer in stelling, die zijn teller van die middag op drie zette (3-1). Daarna volgden nog schoten van De Visscher en Ubbergen, toen Achilles 1894 al met tien spelers verder speelden (rode kaart), die nog niet tot een doelpunt leidde. Even voor tijd was het aanwinst Jeffrey de Visscher die wel voor de 4-1 eindstand kon zorgen.

Volgende week zondag speelt Rohda tegen MSC in Meppel.

Foto’s: Annet van Raalten