Raalte – Toegegeven: het is een klassieker, maar wel een héééél gevoelige…. De hoofdmacht van Rohda-Raalte was genomineerd voor de titel Sportploeg van Raalte 2012. En dús hoort daar een presentatie bij… en dat gebeurde ook. We hebben het over het Sportgala dat vrijdagavond 11 januari in het Hoftheater plaatsvond, met een keurige verzorging door het Sportbedrijf van Raalte. Helaas met een pijnlijk foutje: de ploeg van trainer Kick Maatman werd gepast elan gepresenteerd als RODHA-Raalte. Elke Sallandse sportliefhebber krijgt echter met de paplepel ingegoten dat de roodgelen altijd Recht Op Het Doel Af-gaan. Al meer dan 75 jaar.
De omissie leidde tot een rumoer dat het midden hield tussen besmuikt geginnip en hoongelach. Het was een kleine doch pijnlijke smet op een verder prima verlopen avond.

Overigens werd de roodgele hoofdmacht ondanks het puike seizoen tot nu toe niet gekozen tot de sportploeg: die eer ging naar de dames-handbalploeg van Nieuw-Heeten. De voetbalmannen konden daar heel prima mee leven. Wellicht in de wetenschap dat de ploeg de volgende keer opnieuw hoge ogen kan gooien, mits de ploeg erin slaagt het kampioenschap in de Hoofdklasse binnen te slepen. Rohda-Raalte zou dan de tweede club zijn die deze titel voor de tweede keer in de wacht zou slepen. Eerder lukte de SV Heeten dat in 1998 en 2009.