Rode kaart zit Lemele de punten dwars (1-3)

SC Lemele moest vandaag de drie punten aan Avereest overlaten. Na een 1-1 stand kreeg Daniel Kampman een rode kaart en werd de stand door Avereest naar 1-3 getild.

‘Gezien de gehele wedstrijd was een gelijkspel terecht geweest. Kantelpunt is de rode kaart die wij krijgen. Volgens de scheidsrechter een natrappende beweging. Ik heb daar mijn vraagtekens bij’, verklaart Lemele-trainer Mijnheer. De oefenmeester zag een rommelige wedstrijd die niet goed te noemen was. ‘Zelfs nadat we na een uur spelen met tien man kwamen te staan, hadden we goede kansen om op voorsprong te komen. Zo kopte Henri ten Kley nog op de buitenkant van de paal. Toch komen we op 1-2 achter en krijgen we nog een twijfelachtige strafschop tegen, na een handsbal’, aldus Mijnheer.

De wedstrijd begon ook al ongelukkig na een eigen goal van Henri ten Kley. Gelukkig voor Lemele kon na ruim een halfuur spelen via Remon Kleinlugtenbeld (foto) nog de gelijkmaker (1-1) aantekenen. Het bleek achteraf tevergeefs, nadat Avereest via Yorick Bonen en Marcel Dijk Avereest de overwinning konden bezorgen.

Komend weekend is SC Lemele vrij.