PEC Zwolle hield in dertien Eredivisie-ontmoetingen in Kerkrade nog nooit ‘de nul’. Gisteravond lukte dit wel alleen had PEC Zwolle niet één, maar drie punten over willen houden aan het vervelende duel in Zuid-Limburg.

Het algehele gevoel na afloop van het duel was die van een vervelende avond. PEC Zwolle had kansen genoeg en speelde op het laatst tegen negen spelers van Roda, maar slaagde er niet in de verlossende treffer te maken.

Na 23 minuten werd de meegekomen PEC Zwolle-verdediger Lachman onderuit gehaald door Bonevacia. De Roda-speler kreeg van scheidsrechter Higler de rode kaart en PEC Zwolle een strafschop. Deze werd helaas gemist door Achenteh (foto).

In de tweede helft bleef PEC Zwolle kansen creëren maar stuitte op de uitblinkende Roda-doelman Kurto. Vlak voor het einde volgde een rode kaart voor Frank Demouge (Roda JC) na een elleboog in het gezicht van Joost Broerse. De PEC Zwolle-verdediger bloedde aardig, het thuispubliek vond dit echter aanleiding om scheidsrechter Higler te beledigen. Het duel werd korte tijd gestaakt, waarna na de hervatting ook geen goals meer vielen (0-0).

Volgende week is PEC Zwolle vrij (internationaal weekend). De week erop speelt op zondag (20 okt) thuis tegen ADO Den Haag, aanvang 14.30u.

Roda JC-PEC Zwolle 0-0

Bijzonderheden:
23′ Bonevacia (Roda) ROOD
24′ Achenteh (PEC Zwolle) mist strafschop
86′ Demouge (Roda) ROOD

Opstelling PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Lachman, Broerse (87. Hiwat), Van Hintum (46. Labylle), Mokotjo, Achenteh, Saymak, Klich, Nijland (64. Gravenbeek), Benson.

Foto: Johan Wolff