Roda JC-PEC Zwolle: Voor het eerst ‘de nul’ in Kerkrade?

Vorig seizoen startte PEC Zwolle de competitie met een uitduel tegen Roda JC. In Kerkrade begon de ploeg van trainer Art Langeler destijds met een 1-1 gelijkspel. De opmaat voor een prima seizoen, waarin handhaving werd veilig gesteld. De ontmoeting daar weer voor (2004) eindigde ook in 1-1. Wat wordt het zaterdag?

Dertien keer speelde PEC Zwolle in Kerkrade in de Eredivisie tegen Roda JC. De wedstrijd bevat niet alleen een verre reis richting Zuid-Limburg, maar bevat ook (zeker in de beginjaren) vaak ongewenste resultaten. De eerste zeven ontmoetingen (tot en met 1984) werden in Limburg allemaal verloren. De ontmoeting van 1983 was het meest spraakmakend: 7-3.

In 1986 volgde, tot nu toe, de enige overwinning (2-5). Daarna volgden nog drie nederlagen en pakte men in 2004 ‘een puntje’ (1-1), evenals afgelopen seizoen. Dertien duels: 10x winst Roda JC, 2x gelijk en 1x winst PEC Zwolle.

PEC Zwolle hield nog nooit ‘de nul’ in een uitduel tegen Roda JC. Ook dit seizoen voelt de verdediging zich in eigen huis beter thuis dan in uitwedstrijden. Namelijk in uitduels kreeg PEC Zwolle dit seizoen zeven goals tegen in vier wedstrijden. Thuis waren dit er slechts twee in vier wedstrijden.

In de eerste zes wedstrijden wist PEC Zwolle dit seizoen tot scoren te komen, men scoort zelfs meer uit dan thuis dit seizoen (5 goals thuis, 9 goals uit). Het enige zorgelijke is dat de ploeg van Ron Jans (foto) de laatste twee duels niet meer tot scoren komt. Een mooie uitdaging voor de blauw-witten om zaterdag minimaal eenmaal te scoren! En als dan voor het eerst in de historie ook nog de nul wordt gehouden …

Roda JC-PEC Zwolle, zaterdag 5 oktober 19.45u

Foto: Johan Wolff