Heerlijke terugreis vanuit Kerkrade voor PEC Zwolle

Het doorgaans lastige uitduel met Roda JC, alleen al door de reisafstand, werd zaterdagavond op prachtige wijze gewonnen door PEC Zwolle. De mannen van trainer Ron Jans wonnen met liefst 0-5 en trakteerden zichzelf op een heerlijke terugreis.

De Zwollenaren zetten zichzelf snel in een zetel. Wouter Marinus zorgde binnen vijf minuten voor 0-1, waarna Thomas na een kwartier spelen een penalty benutte. De Nieuw-Zeelander werd even daarvoor gevloerd binnen de beruchte lijnen (0-2).

Na rust deelde de beste man op het veld direct de genadeklap uit vlak na rust. Ryan Thomas kreeg een bal prima teruggelegd van invaller Ehizibue en kon voor 0-3 zorgden. Daarna gaf aanvoerder Bart van Hintum met zijn tweede assist van de avond Lars Veldwijk de mogelijkheid om 0-4 te maken. Een schitterende stift over Roda-doelman Van Leer zorgde even daarvoor al bijna voor de 0-4 van Veldwijk. Deze poging ging echter rakelings naast.

Bij een ruime voorsprong kon ook Braziliaans toptalent Hebling zijn debuut maken in Zwolse dienst. De invaller scoorde niet, een andere invaller nog wel. Stef Nijland tekende in de slotsecondes voor 0-5. De afronding van een prima avond in Zuid-Limburg.

Door de winst heeft PEC Zwolle 21 punten uit 13 duels. Volgende week zondag speelt de ploeg van trainer Ron Jans thuis tegen Ajax.

Roda JC-PEC Zwolle 0-5 (0-2)
4′ 0-1 Marinus
14′ 0-2 Thomas (pen.)
47′ 0-3 Thomas
60′ 0-4 Veldwijk
92′ 0-5 Nijland

Opstelling PEC Zwolle:¬†Begois; Marcellis, Lam, Bouy, Van Hintum; Brama, Dekker (46′ Ehizibue); Menig (76′ Nijland), Marinus, Thomas (67′ Hebling); Veldwijk.

Foto: OrangePictures