Heeten verliest met verzorger op doel, maar is opluchting nabij

In 3B verloor Heeten zondag in Apeldoorn van Robur et Velocitas (2-0). Ondanks de nederlaag kon de ploeg van trainer Marco Onderberg opgelucht ademhalen, met name door de overwinning van Epe bij Activia (1-3). De Epenaren zorgden ervoor dat Heeten handhaving (bijna) niet meer kan ontgaan.

Na een 0-0 ruststand zagen de Heetenaren de thuisploeg op 1-0 voorsprong komen. Heeten-doelman Koerkamp protesteerde hevig nadat hij de bal moest loslaten bij deze openingstreffer van Jan Lemmerman. Volgens scheidsrechter Hoogstraaten te hevig, want hij toonde Koerkamp na twee gele kaarten de rode kaart. Zonder reservedoelman en met verzorger Frank Reimert op de bank wisselde Onderberg zijn verzorger (als nieuwe doelman) voor veldspeler Jochem Tepperik. Olivier Bonenberg maakte even later 2-0, waarna de wedstrijd gespeeld was.

Deze verliespartij had voor Heeten heel vervelend kunnen uitpakken. Na vijf ongeslagen duels op rij zou nog een spannende laatste speeldag kunnen volgen, ware het niet dat concurrent Activia ook verloor van Epe. De ploeg uit Twello heeft drie punten minder, met nog één speelronde te gaan, en een doelsaldo van +0. De Heetenaren hebben ondanks hun tiende plaats een doelsaldo van +16.

Komende zondag speelt Heeten thuis tegen Columbia en Activia uit tegen Colmschate’33.

Foto’s: Henk Vloedgraven