Topklasse-droom Rohda strandt in poulefase

Na de 0-2 nederlaag afgelopen zondag thuis tegen MSC werd de opdracht om eerste te worden in nacompetitie-poule van de Hoofdklasse C wel erg moeilijk. Vanavond speelde de ploeg van trainer Martin Drent in Huissen tegen RKHVV. Waar in maart in de competitie nog met 4-0 thuis werd gewonnen, waren de Huissenaren nu de baas over de rood-gelen (3-1).

Het duel startte slecht voor de Raaltenaren. In de zesde minuut scoorde Joey de Haan al namens de thuisploeg (1-0). Halverwege de eerste helft wist Aron Wierenga de 1-1 te maken. De middenvelder schoot raak, waar zijn ploeggenoot Lars van Schooten even daarvoor nog over schoot. Direct na de gelijkmaker leek Rohda zelfs op voorsprong te komen, maar de paal stond afronding van een mooie aanval in de weg. RKHVV scoorde nog wel voor rust. Keverly Albertus was de maker (2-1).

Na rust kwam het eerste gevaar van de ploeg van Drent. Een kopbal van (vertrekkende) topscoorder Sahbaz werd van de lijn gehaald. Enkele wissels verder scoorde RKHVV uiteindelijk de 3-1. Opnieuw Albertus was de afmaker.

Door het verlies is Rohda Raalte uitgeschakeld voor promotie naar de Topklasse. De Raaltenaren hebben een verdienstelijk seizoen gespeeld en nemen afscheid van basiskrachten Deniz Sahbaz (SVZW), Boy Boeloerditi (SDC Putten), Coen Zwollo (Colmschate’33), Dennis Hettinga (GA Eagles) en Hamid Zarbaf (HHC). Reserve-doelman Ruben Tepperik stopt en wordt keeperstrainer. Thijs Kemperman vertrekt naar Hellendoorn.

Voor RKHVV wacht 2e pinksterdag de beslissing in Meppel tegen MSC. De winnaar van de poule gaat verder in de kwalificatie voor een Topklasse-ticket.

Foto: Annet van Raalten (archief)

logojuichen

Kampioen of juichmoment? Deel jouw favoriete Juichmoment met ons en je maakt voor jouw sportclub kans op een sportclinic t.w.v. € 1.500,- of één van de andere prijzen. Ga naar http://bit.ly/1GyuWte en doe mee!