GA Eagles-karavaan dompelt Waalwijk in rouw

Een thuisoverwinning had GA Eagles inmiddels al op het lijstje staan, een uitoverwinning nog niet. In het duel tegen RKC Waalwijk, dat tot een concurrent voor de onderste regionen wordt gerekend, bleek GA Eagles verrassend veel sterker. Winst in Waalwijk was vooraf geen gekke gedachte voor de ploeg van trainer Foeke Booy, maar de manier waarop was wel verrassend eenvoudig. 

Erik Falkenburg kende vorige week geen gelukkig basisdebuut thuis tegen FC Groningen. Gisteren in Waalwijk was er echter geen enkele reden om te denken dat Falkenburg niet zou slagen in Deventer. De huurling van AZ kopte in de beginfase de bal tweemaal kinderlijk eenvoudig achter RKC-doelman Seda (0-2).

Gesteund door ongeveer 250 meegereisde GA Eagles-fans en een lekkere voorsprong bij rust (0-2), gingen de Deventenaren na rust prima verder. Een ontketend RKC na rust bleef uit. Na een goed uur spelen was het opnieuw Falkenburg, na een goede pass van Antonia, die de bal simpel onder Seda kon doorschuiven (0-3). Na een benutte penalty door Kolder (foto) was het duel helemaal gespeeld (0-4). Slager deed in de slotminuten nog iets terug voor de Waalwijkers (1-4), maar dat was voor de statistieken.

Door de winst heeft GA Eagles inmiddels acht punten uit vijf duels en staat men stevig aan de bovenkant van de grote middenmoot.

Komend weekend is GA Eagles vrij. Zondag 15 september speelt men uit tegen AZ Alkmaar, aanvang 14.30u.

RKC Waalwijk-GA Eagles 1-4

10′ 0-1 Falkenburg
19′ 0-2 Falkenburg
64′ 0-3 Falkenburg
71′ 0-4 Kolder (pen)
87′ 1-4 Slager

Opstelling GA Eagles: Room; Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk (74. Schroyen); Türüc, Falkenburg (74. Lambooij), Overgoor; Antonia, Kolder, Houtkoop (83. Godee).