Rinus Michels Awards: AZ, Ten Hag en Van Leeuwen winnen

Tijdens het jaarlijks trainerscongres in Zwolle zijn ook de Rinus Michels Awards uitgereikt voor beste jeugdopleiding, beste betaald voetbaltrainer en beste amateur-voetbal trainer. AZ, Erik ten Hag (FC Utrecht) en Wilfred van Leeuwen (VVSB) wonnen deze eervolle titels dit seizoen.

AZ ontving voor de tweede keer op rij de prijs voor beste jeugdopleiding. FC Utrecht-trainer Erik ten Hag won ook en liet onder andere genomineerden Frank de Boer (Ajax), Philip Cocu (PSV) en John Stegeman (Heracles) achter zich.

Bij de amateurs won VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen. Hij wist zijn ploeg dit seizoen heel knap naar de halve finale van de KNVB-beker te leiden. Van Leeuwen bleef onder andere genomineerden: Mischa Visser (Be Quick 1887), Rob Bouman (De Bataven), Bart Logchies (AFC), Ron Timmers (vv Dongen) en Maarten van Vugt (Oss’20) voor.

De Rinus Michels Awards zijn een initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer en deze uitverkiezing wordt ondersteund door de vakvereniging CBV, de vakbond VVON en de KNVB.

Foto: Twitter Tim Opmeer (@jsctim)