In aanloop naar de halve finale van de KNVB Beker tegen PSV gaat PEC Zwolle terug in de tijd. De laatste keer dat PEC Zwolle in de halve finale van de beker stond was in 1977. Het duel tegen FC Den Haag werd toentertijd in Utrecht gespeeld en met 2-1 gewonnen. Rinus Israël was toen één van de smaakmakers.

Israël speelde in totaal zeven seizoenen voor PEC Zwolle en speelde mee in de gewonnen halve finale wedstrijd tegen FC Den Haag: ,,In het jaar dat we in de finale van de beker stonden speelden we zelf in de eerste divisie. Voor een eerste divisie ploeg is het behalen van de finale van de beker natuurlijk een fantastische prestatie.”

IJzeren Rinus, die 160 competitiewedstrijden voor PEC Zwolle speelde, vindt het erg leuk dat de club in 2013 wederom in de halve finale van de beker zit: ,,Voor de club is dit een fantastische prestatie. PEC Zwolle heeft het thuisvoordeel in de halve finale en ik denk dat ze een kans maken tegen PSV.”

In aanloop naar de halve finale is PEC Zwolle gestart met een ‘PEC to the 70’s’ campagne, waarin wordt teruggeblikt op het succesvolle seizoen 1976/1977. Op billboards langs de A28 en op folders is het hoofd van Israël te zien: ,,Ik wist wel dat PEC Zwolle een foto van mij ging gebruiken voor folders, maar ik schrok me rot toen ik binnenkwam en de vele folders zag hangen. Ik hoop dat er geen ongelukken gebeuren als mensen mijn hoofd langs de snelweg zien!”

bron: PEC Zwolle