Lemele wint dik in Rijssen, maar geen periodetitel

Liefst viermaal wist Remon Kleinlugtenbeld het net te vinden. Zijn ploegmaat voorin Ronald Lammerink wist eenmaal te scoren. Goed voor een 0-5 overwinning uit tegen Rijssen Voorruit, maar helaas geen periodetitel. Door de winst van Avereest op Daarlerveen (0-1) wist de huidige koploper in 4D de periodetitel te winnen.

‘Ik had een lastigere middag verwacht. Rijssen Vooruit heeft goede aanvallers, maar men speelde veel de lange bal. Deze zijn door onze verdedigers goed op te vangen. Hun achterhoede was niet zo sterk’, zag Kleinlugtenbeld.

Na twintig minuten vond de aanvaller zelf het net (0-1). Kort voor rust zette de ploeg van trainer Klaas Mijnheer nog meer kracht bij en leek de wedstrijd beslist: Lammerink (0-2) en opnieuw Kleinlugtenbeld (0-3). ‘Na rust werd het nog 0-4 en 0-5. In de rust wisten we overigens nog niet wat de stand bij Daarlerveen-Avereest was, daar waren we achteraf mee bezig. We hadden niet op een verrassing gerekend, dat bleek uiteindelijk ook wel.’

Door de winst blijft Lemele wel in het spoor van Avereest (21 punten). Het verschil is slechts één punt. Volgende week is het ‘super-zaterdag’ in 4D. Lemele speelt thuis tegen nummer drie ASV’57. Avereest gaat op bezoek bij nummer vier DKB.