GA Eagles-speler Rico Wolven (22) vertrekt komende zomer richting Bunschoten-Spakenburg. De verdediger, die dit seizoen nauwelijks in actie kwam voor zijn club, gaat de defensie van ‘de blauwen’ van SV Spakenburg versterken. De linkspoot tekende voor één seizoen met een optie voor een tweede seizoen, aldus de Bunschoter.

Rico Wolven, geboren in Zwartsluis, tekende afgelopen zomer een éénjarig contract in Deventer. Het contract dat daarmee deze zomer afloopt wordt niet verlengd, waardoor Wolven vrij is om de stap naar de zaterdag Topklasse te maken.

Wolven werd als voetballer opgeleid bij SC Heerenveen, speelde vervolgens op huurbasis voor FC Emmen en vertrok in 2011 om voor SC Veendam te voetballen. Het seizoen 2011/2012 was het enige seizoen, in het betaalde voetbal, waarin Wolven echt aan bod kwam. In Veendam speelde hij namelijk 22 competitiewedstrijden, maar mocht toch transfervrij vertrekken.

Dit seizoen staat de teller op slechts vijf competitie-wedstrijden. Na vier invalbeurten, stond Wolven in het uitduel tegen MVV (3-3) voor het eerst in de basis. Dit was tot nu toe het laatste duel voor de linksbenige verdediger. Volgend seizoen kan Wolven in Spakenburg hopelijk op meer speeltijd rekenen.

 

 

Bron foto: www.lc.nl