Heinoër Remco Beumer (20) sluit aan bij de selectie van GA Eagles. De talentvolle middenvelder speelde eerder voor de jeugd van FC Twente en De Graafschap. In het beloftenelftal van De Graafschap raakte Beumer in maart dit jaar zwaar geblesseerd. De club uit Doetinchem liet Beumer gaan, waardoor er een nieuwe club (door zaakwaarnemers gebroeders Eijkelkamp) gezocht moest worden. Vandaag werd bekend dat GA Eagles Beumer op amateurbasis laat revalideren en hopelijk weer snel speeltijd kan gaan geven.

De hoogste prioriteit van Remco Beumer ligt op dit moment bij het volledig fit worden. In maart dit jaar, tijdens het duel tussen Jong FC Groningen en Jong De Graafschap, liep Beumer letsel op aan de voorste kruisband, buitenste knieband en meniscus. Een lange periode van revalideren is inmiddels ingezet. “Momenteel revalideer ik in Deventer. De bedoeling is dat ik ook enkele dagen naar het KNVB-centrum in Zeist ga. Als het allemaal goed gaat ben ik rond de winterstop weer fit om wedstrijden te spelen. Ik ben zeer blij met de kans die een mooie club als GA Eagles aan mij geeft.”, vertelt Beumer opgelucht.

“Hoofdtrainer Erik ten Hag belde me op om te vragen of ik zin had naar GA Eagles te komen. Daar was ik natuurlijk blij mee. GA Eagles is een club waar altijd met volle strijd gespeeld wordt. En voor zover ik weet, is het ook een gemoedelijke sfeervolle club.”

Beumer zal in Deventer veel jongens tegenkomen die hij uit de regio kent of waar hij, met of tegen heeft gevoetbald bij de jeugdopleiding van FC Twente. “Ik heb uiteraard met de jongens die ik ken al even contact gehad. Met Joran Pot (die overkomt van FC Zwolle, red.) heb ik ook al even contact gehad. Ook andere nieuwe spelers zoals Nick Marsman, Cas Peters, Deniz Türüc en Teije ten Den ken ik goed. Het is leuk dat er zoveel spelers uit de regio bij GA Eagles komen voetballen. Een mooie kans voor mij om erbij te horen, maar fit worden is mijn eerste doel.”