Medio juni 2012 gloorde er weer licht aan de horizon van Heinoër Remco Beumer (20). GA Eagles-trainer Ten Hag belde Beumer met de vraag of hij wilde revalideren in Deventer. De middenvelder hoefde daardoor zijn ‘droom’ in het profavontuur nog niet opzij te zetten. Revalideren moest Beumer, omdat hij in maart 2012 tegen een zware knieblessure was aangelopen. Ten tijde van het ‘ongeluk’ speelde de Heinoër voor De Graafschap. Na eenmaal weer fit verklaard te zijn in Deventer, kiest Remco Beumer ervoor om toch uit het profwereldje te stappen en te gaan spelen voor de club uit zijn woonplaats: VV Heino. Een opmerkelijke keuze, maar met een duidelijk verhaal.

Maandag 12 maart 2012 was de dag dat Remco Beumer zijn laatste officiële duel tot op heden speelde. Een wedstrijd van Jong De Graafschap tegen Jong FC Groningen leidde voor Beumer tot het noodlot voor iedere voetballer in: zwaar knieletsel. Niet veel later hoorde de middenvelder dat hij in Doetinchem niet in aanmerking kwam voor een contract. Een korte periode van onzekerheid volgde, totdat aankomend hoofdtrainer Ten Hag de telefoon liet rinkelen in huize Beumer. De oefenmeester kende de talentvolle middenvelder nog uit zijn periode bij FC Twente. “Of revalidatie in Deventer bij GA Eagles een optie kon zijn?” Beumer antwoordde positief en trok, onder andere met dorpsgenoot Joran Pot, iedere dag richting Deventer.

Inmiddels is het maart 2013 en is Remco Beumer weer helemaal fit. Na enkele oefenwedstrijden verlaat de middenvelder echter het profvoetbal via de achterdeur. Waarom maakt hij het seizoen in Deventer niet af? “Ik wil gaan studeren en heb het wel gezien in het profvoetbal. In Deventer trainde ik inmiddels weer alle trainingen mee, maar ik heb geen zin in de selectie ‘erbij’ te hangen. Alle dingen eromheen heb ik in het profvoetbal nu meegemaakt en gezien, daarom stap ik er nu uit en kies voor meer vrijheid, dat past beter bij mij”, verklaart Beumer helder.

De inwoner van Heino traint inmiddels twee weken mee met de tweedeklasser (VV Heino) en mag na 12 maart (dan is het precies een jaar geleden dat Beumer zijn laatste officiële duel speelde) van de KNVB zijn opwachting maken in de competitie.