Reimerink terug bij GA Eagles, Antonia moet blijven

Aanvaller Jules Reimerink (24) heeft een contract getekend bij Go Ahead Eagles voor één jaar met een optie voor nog één jaar. Reimerink was één van de absolute smaakmakers in het mooie seizoen 2009/2010. Vervolgens verdiende hij een transfer naar Energie Cottbus om daarna twee seizoenen uit te komen voor VVV Venlo.

Trainer Foeke Booy is blij met de komst van Reimerink: “Een echte Go Ahead-speler komt onze selectie verbreden. Hij weet hoe het hier is en we zijn heel benieuwd hoe hij zich op Eredivisie-niveau gaat manifesteren. Het is een heel goede jongen om erbij te hebben, Jules heeft een goed karakter en specifieke kwaliteiten op de vleugels. Voor ons is het weer een stap in het totale fundament, waarin we jonge, talentvolle spelers laten groeien. We zoeken nu nog naar basisrijpe spelers voor de beide backposities, willen nog graag een linksbuiten erbij en een spits. En we doen er alles aan om Jarchinio Antonia (foto) te houden, het zou voor ons fantastisch zijn als hij blijft. We hebben ambitie, willen in ons tweede jaar Eredivisie bevestigen wat we het eerste jaar hebben laten zien. Voor die jongens is dat de uitdaging, ik wil daar als trainer heel graag onderdeel van uitmaken. We moeten stappen maken, daar heb ik ongelooflijk zin in.”

Reimerink zelf: “Ik ben heel blij terug te zijn. Ik heb zo’n fijn gevoel overgehouden aan mijn tijd hier. Van dat mooie team zijn weliswaar alle spelers inmiddels weg, maar de echte clubmensen zijn er nog: Carla, Michel, Adrie, noem ze maar op. Met de mensen van de club heb ik altijd contact gehouden. Ik was erbij tegen Volendam vorig jaar, die 3-0, en met Wout Droste heb ik Go Ahead-PEC Zwolle bezocht, wat een wedstrijd was dat en wat een uitslag.”

Reimerink, die in 2009/2010 juist in de IJsselderby tegen Zwolle de winnende maakte, heeft in de tussenliggende jaren een carrière opgebouwd die twee gezichten heeft. “Bij Cottbus was het eerste seizoen geweldig. We speelden om promotie, werden vierde, maar in de beker wonnen we van Hamburger SV, Freiburg, Hoffenheim en Wolfsburg. Op een gegeven moment had ik iedere bekerwedstrijd de beslissende assist. Het voelde echt als mijn toernooi.”

Na het uitstekende debuutseizoen wisselde Cottbus van trainer en kreeg Reimerink weinig kans meer, hij ging vervolgens naar VVV. “Ik was toen zo blij dat ik het eindelijk kon laten zien op eredivisieniveau, maar het werd een teleurstelling. Ik was driekwart seizoen geblesseerd en kwam er pas in tegen de Eagles, in de play offs. Afgelopen seizoen heb ik wel 36 wedstrijden gespeeld en weer de nodige goals mogen maken. Toch was het lastig. Jupiler League is veel rennen en vliegen en veel voetballen op kunstgras. Ik heb veel last van stijve hamstrings gehad.”

Reimerink komt nu vol ambitie en honger terug in Deventer: “Bij Go Ahead zal de doelstelling weer handhaving zijn en als het zo gaat als vorig seizoen kun je de lat wellicht tussentijds hoger leggen. Voor mezelf wil ik zoveel mogelijk spelen en zo belangrijk mogelijk zijn voor het team. Ik heb daar enorm zin in.”

Bron: www.ga-eagles.nl

(foto: Johan Wolff)