Heino‘Zonder respect geen voetbal’. Zo opent het bestuur van de VV Heino sinds vandaag de berichtgeving op de eigen website. In het bericht bevestigt de club dat er het komend weekend niet gevoetbald wordt op Sportpark De Kampen, vanwege het overlijden van de 41-jarige grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere, nadat hij afgelopen zondag werd mishandeld door drie B-junioren/jeugdleden van Sc Nieuw Sloten

Het VV Heino-bestuur meldt: “Zoals jullie weten heeft de KNVB alle amateurwedstrijden a.s. weekend afgelast n.a.v. het overlijden van een grensrechter bij SC Buitenboys uit Almere, als gevolg van een ernstige mishandeling door jeugdspelers. Deze trieste gebeurtenis en de afgelasting betekent voor ons dat we ook daadwerkelijk ’stilstaan’. In het komende weekend zijn er dus ook geen trainingen of oefenwedstrijden bij voetbalvereniging Heino”.
Bij de VV Heino is dit weekend ook de kantine gesloten,  behalve zaterdagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur.  Door de kantine op zaterdagmiddag wel te openenen hebben de leden de gelegenheid om even binnen te lopen, overigens zónder een officieel programma. “Dit is geen belegde bijeenkomst, maar als je het er over wilt hebben, dan kan dat uiteraard”, zo laat het bestuur  van VV Heino weten, om te besluiten met: “Via de Jeugd -en Seniorencommissie hebben we aandacht voor de incidenten binnen onze eigen vereniging en wordt er met de leiders besproken welke extra maatregelen we willen treffen”.