Raalte wint van Vroomshoop, SDOL superscherp (0-8)

Raalte deelde vandaag de eerste nederlaag uit aan Sportlust Vroomshoop en verstevigde daarmee de eigen koppositie in 5I. Voor SDOL en Mariënheem was het ook een prima dag. Mariënheem won met 0-3 uit tegen Wesepe. SDOL schoot helemaal met scherp door in Deventer Go Ahead met 0-8 te verslaan.

Aan de Jan van Arkelstraat in Raalte won Jan Plagman met zijn team: ‘Normaal ben ik nog wel eens kritisch over het benutten van de kansen van mijn ploeg, maar vandaag kon ik de jongens geen verwijten maken. We hebben het goed gedaan vandaag.’

Na zeven minuten schoot Richard Huis in ’t Veld Raalte op 1-0, dit was tevens de ruststand. Na rust maakte spits Nick van Tolij de 2-0, maar lieten de blauw-witten Vroomshoop toch nog een keer scoren (2-1) waardoor het mogelijk nog spannend werd. ‘Na de 2-1, maakte Marnix van Santen (foto archief, red.) direct 3-1. Een belangrijk moment in de wedstrijd, anders worden het nog een lastige slotfase. Vroomshoop probeerde sowieso de tweede helft met lange ballen de wedstrijd nog open te breken. Dit hebben we goed kunnen pareren’, analyseert Plagman.

Als ’toetje’ maakte één van de smaakmaker van vandaag Jurry Tibben in de slotsecondes nog de 4-1. Volgende week is koploper Raalte (met negentien punten uit zeven duels) vrij.

SDOL maakt er acht in Deventer
De ploeg van trainer Mario Koerkamp schoot vandaag met scherp tegen Go Ahead. In het duel vielen twee rode kaarten aan de zijde van de thuisclub. Na een 0-3 ruststand, liep de score uiteindelijk uit naar 0-8. Doelpuntenmakers aan Luttenbergse zijde waren Ludo Zwakenberg (5x), Siebe Lorkeers, Niek Reimert en Ruud Alferink.

Uitslagen 5e klasse I op 27 oktober:
USV-Nieuw Heeten 1-1
Wesepe-Mariënheem 0-3
Go Ahead-SDOL 0-8
Vilsteren-Ulu Spor 1-4
Raalte-Sportlust Vroomshoop 4-1