Vooraf leek het misschien een makkelijke middag te worden voor Raalte in het thuisduel tegen Vilsteren. De nummer één tegen de nummer laatste in 5I. Uiteindelijk kost het pijn en moeite, maar bleven de drie punten in Raalte (3-2).

In een zeer matig duel was het Nick van Tolij die Raalte op een 1-0 voorsprong zette. Een klein halfuur had de aanvaller er voor nodig om zijn derde van het seizoen te maken. Een afslagen vrije trap van Richard Huis in ’t Veld wordt door Van Tolij binnengewerkt.

Voor rust weet Vilsteren nog de gelijkmaker te produceren. Een inschattingsfout in de Raalte-verdediging zorgt dat Vilsteren simpel de 1-1 kan maken. In de 53e minuut krijgt Van Tolij een dot van een kans, maar van dichtbij schiet hij over.

Na een uur spelen scoort Joeri Brouwer uit een sliding op de zestien meter lijn (2-1) en zet zijn ploeg weer op voorsprong. De ploeg van trainer Jan Plagman blijft de betere ploeg, maar moet met lede ogen aanzien dat Vilsteren uit de weinige kansen toch de 2-2 kan maken.

Waar alles en iedereen zich had neergelegd bij een gelijkspel, dacht Mark Hogeboom hier anders over. De Raalte-verdediger kopt een afgeslagen bal binnen. De winnende treffer zou achteraf blijken (3-2).

Volgende week speelt Raalte uit tegen Wesepe en Vilsteren thuis tegen Go Ahead Deventer.

Overige uitslagen 5e klasse I:

SP Deventer-Wesepe 3-1
USV-Ulu Spor 3-6
Nieuw Heeten-SDOL 1-1
Go Ahead-Mariënheem 2-5

Onderstaande foto’s van het duel Raalte-Vilsteren zijn gemaakt door Chiel Hogeboom.