Raalte verliest met miniem verschil eerste oefenduel

SV Raalte heeft gisteravond de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gespeeld. De vijfdeklasser verloor in eigen huis van vierdeklasser SV Zwolle met 0-1.

Patrick Maat maakte de winnende treffer voor SV Zwolle. Hij kopte twee minuten voor rust raak uit een voorzet van Kevin Wijsman. Wijsman begon samen met doelman Ruben Bartelds in de basisopstelling. De spits kreeg in het eerste kwartier een goede kans op de openingstreffer, maar zijn inzet ging naast. Zwollenaar Angelo Kisjes raakte daarna de lat.

SV Zwolle, onder leiding van Wijhenaar Joshua Nijlant, zag dat Melvin Hofman in de tweede helft nog een keer rakelings naast schoot. Raalte kreeg in de slotfase nog een goede kans op de gelijkmaker, maar het bleef 0-1.

De Raaltenaren spelen volgende week zondag (16 augustus) opnieuw een oefenduel. Dan is Koninklijke UD de tegenstander op het eigen sportpark.

SV Zwolle speelt dinsdagavond 11 augusuts de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding. Vijfdeklasser SDOL uit Luttenberg is dan de tegenstander op Sportpark Marslanden. Aftrap om 20.00 uur.

Foto’s: SVZwolle.nl