Raalte schiet met scherp na de winterstop (10-0)

Raalte-trainer Jan Plagman moest na afloop moeite doen om goed verstaanbaar zijn analyse van de wedstrijd te kunnen geven. De oefenmeester was prima bij stem, maar moest zijn best doen boven het jubelende geluid van de kantine uit te komen. Zijn ploeg had namelijk vanmiddag in 5I de eerste wedstrijd na de winterstop met liefst 10-0 gewonnen. Dubbele cijfers die Raalte als koploper en titelkandidaat een lekkere start in het eerste duel na de winterstop gaven.

Makkelijke vraag na afloop van het duel was natuurlijk: Was Raalte zo goed of Go Ahead zo slecht? ‘Laten we zeggen dat wij veel dingen goed deden vanmiddag. Go Ahead heeft een redelijke spits en hun keeper pakte voor rust nog een paar aardige ballen, waardoor het slechts 3-0 bij rust was’, vertelt Plagman.

In de rust was er weinig reden voor de oefenmeester om zaken te veranderen. ‘We kregen ontzettend veel ruimte om te voetballen. Na rust maakten we nog meer gebruik van die ruimte, waardoor de score uitliep. We waren goed scherp vandaag!’

Voor Raalte scoorden Nick van Tolij (4x) (foto), Richard Huis in ’t Veld (3x), Marnix van Santen (2x) en Rick van der Ros.

Mede door deze monsterzege staat Raalte aan kop in 5I met 29 punten uit 12 wedstrijden. Komende zondag gaat men op bezoek bij hekkensluiter Vilsteren.

Overige uitslagen 5I (zondag 2 februari):
SP Vroomshoop-Mariënheem 2-1
USV-Wesepe 5-2
Nieuw Heeten-Ulu Spor 3-1
SP Deventer-Vilsteren 2-1