Raalte op karakter naar gelijkspel in Hoonhorst

In 5A stond gisteren het duel tussen Hoonhorst en Raalte op het programma. Het duel eindigde in 1-1 en dat terwijl Raalte bij een 1-0 achterstand in de eerste helft een rode kaart kreeg te verwerken. ‘Ik heb respect voor de jongens die de tweede helft zich naar de gelijkmaker hebben geknokt’, liet Raalte-trainer Jan Plagman weten. De oefenmeester uit Wijhe liet zijn ploeg zondag ook weten nog een jaartje langer te blijven bij de club.

Raalte startte met twee spitsen. ‘En dat pakte goed uit. We kregen hierdoor de nodige kansen, alleen maakte Hoonhorst de goal uit een corner (doelpunt Brenden Eijkelkamp, 1-0). Daarna volgt een afgekeurde goal omdat een bal over de achterlijn zou zijn, daar waren het niet mee eens. Niet veel later kreeg onze spits Nick van Tolij een rode kaart. Slaan volgens de lezing van de scheidsrechter. Niet terecht in onze ogen’, wist Plagman.

Nog in de eerste helft moest ook zijn andere spits Jurry Tibben vervangen worden vanwege een blessure en werd het knokken geblazen voor de Raaltenaren. ‘Uit een handsbal krijgen we in de tweede helft een strafschop en wist Marnix van Santen de 1-1 te maken. Klasse hoe we dit hebben opgepakt’, besloot Plagman.

Raalte staat met 10 punten uit 9 duels op een achtste plaats in 5A. Hoonhorst heeft 17 punten uit evenveel duels. De ploeg van trainer Bert Spies gaat komende zondag op bezoek bij koploper Heracles. Raalte speelt thuis tegen Zenderen Vooruit.